Mandala Doodles.

March 3, 2016

I have been drawing Mandalas for a long time now, it's my favorite thing to doodle in the middle of my lecture notes or whenever I can find a piece of paper and a pen really. I first learned about them when I noticed my mum having them in her house and telling me what a good energy they have in them and I just thought they looked beautiful, so much detail and precision. 

 

The word Mandala means "circle". It represents wholeness, a cosmic diagram reminding us of our relation to infinity.The Mandala appears to us in all aspects of life, the Earth, the Sun, the Moon. The design of the mandala is supposed to be visually appealing so as to absorb the mind in such a way that irritating thoughts are unable to get through. This allows the busy mind to take a break while the creative mind is allowed to run free.

 

I feel like it's the most soothing thing to do, it keeps my mind completely blank and they are like snowflakes, there will never be two of the same ones. All of those ncredible patterns have million ways to be rearranged. In buddhist tradition the Mandalas are created throughout days forming amazing patterns from sand and then it will all be blown away in a second, it's breathtaking!

 

I have taken photos of some of the bigger ones I have made to share with you, every color behind them has a meaning, but I have done them black and white because I'm a big fan of minimalism and I don't like colorful things, and also because black is the only pen I usually have with me.

 

 

Olen Mandalasid joonistanud juba väga kaua aega, need on absoluutselt minu lemmikud asjad, mida kritseldada millal iganes olen keset loengut või rongi peal või üldse kus iganes leian tüki paberit. Esimest korda kuulsin nendest kui leidsin ühe värvilise oma ema majast ja ta rääkis kuidas neis peitub palju head energiat ja üldse on hea end selliste piltidega ümbritseda. Arvasin, et need näevad nii ilusad välja, nii huvitavad ja detailsed.

 

Sõna Mandala tähendab ringi. See esindab terviklikkust, ja on kosmiline diagramm, mis meenutamaks meile igavikku. Mandala esindab kõiki elu aspekte - maad, päikest ja kuud. Mandala disain on blokeerib kõiki ärritavad ja negatiivseid mõtteid. Seega on nende joonistamine kõige vabastavam tegevus loovale vaimule.

 

Minu jaoks on see nii mõnusalt rahustav tegevus, mis hoiab mu pea kasvõi hetkeks mõtetest tühjana. Iga Mandala on nagu lumehelbeke, mitte ükski ei ole samasugune, on miljon võimalust neid mustreid ümber korraldada. Budistlikus traditsioonis on iga Mandala loodud liivast mitmete päevade või isegi nädalate jooksul, ning peale seda puhutakse see kõik minema vaid paari sekundi jooksul...

 

Olen teinud pilte mõndadest suurematest, mida viimati teinud olen, tegelikult on igal värvil oma tähendus kuid mina olen lihtsalt must-valgena neid joonistanud kuna olen suur minimalismi austaja ja mulle ei meeldi värvilised asjad, ja tegelikult on must pliiats ainuke asi, mis mul koguaeg taskus on.

 

 

 

 

 

Tags:

Please reload

March 16, 2019

November 22, 2018

August 8, 2018

Please reload

Please reload