Freaky Facts from the History of Beauty.

June 16, 2016

Going through an amazing book by Richard Corson called Fashions in Make-Up, from Ancient to Modern Times, I found so many remarkable and absolutely freaky facts about what has been considered "beautiful" in the history. It's weird to think that the perfect make-up wasn't always achieved with thousands of products to choose from. Women used to have charcoal, red berries and talc powder to work with, unimaginable really. I've chosen some of the most interesting facts to share with you, because as women who love beauty and make-up, I think it's fascinating to know the history of where it all came from, no matter how engrossing it is.

_____________________

 

Lugedes ühte parimaid raamatuid Richard Corsoni poolt nimega Fashions in Make-Up, from Ancient to Modern Times, leidsin sealt uskumatuid ja täielikult ajuvabasid fakte selle kohta, mis ajaloos arvati olevat "ilus". On imelik mõelda, et naistel ei ole olnud alati võimalust kasutada neid tuhandeid tooteid, millega meil on võimalik end kaunistada igapäevaselt. Isegi minu enda ema rääkis, kuidas nende ajal hakati tootma ühte jumestuskreemi, millega siis kõik end mäkerdasid. Veelgi rohkem ajaloos tagasi minnes, avastasin, et kõik, millega naised end kaunistada võimaldasid olid süsi, kriit, marjad jne. Otsustasin mõndasi fakte ka teiega jagada, kuna arvan, et naistel, keda ilu ja meik väga paelub, on väga huvitav teada midagi ka kõige selle ajaloost, ükskõik kui rõve see ka on.

 

1. In 18th century women used to "paint" their face with a shiny white facepaint, which was applied across the entire face and shoulders. The most popular white makeups used on the face were made of lead, which was popular for its opacity despite knowledge of lead poisoning. Many aristocrats at that time did die from lead poisoning. I mean, "beauty is pain" , but that is just outrageous, right?

____________________

 

18ndal sajandi naised otseses mõttes "värvisid" oma nägu läikiva valge värviga, mida kanti siis kogu näole ja õlgadele. Kõige populaarsemad värvid olid aga valmistatud pliist, mis oli naiste lemmik oma täieliku katvuse poolest. Oli küll teada, et plii võib väga kergesti inimese ära mürgitada, aga sellegipoolest olid naised nõus ilu jaoks sellega riskima. Nii paljudki aristokraadid sel ajal surid pliimürgitusse.

2. Despite being called the "Golden Age of Spain," having a tan was just a big no. In an effort to maintain a porcelain complexion, young women would EAT CLAY, even though it often caused anemia or chlorosis. In the late 18th century, members of The French Court such as Marie Antoinette also obsessed over having flawless alabaster skin. They faked it with thick layers of white powder (made out of everything from white lead and talc to pulverized bone) combined with wax, whale blubber, or vegetable oil to give the face makeup a greasy consistency. 

______________________

 

On irooniline, et nn. Hispaania Kuldsel Perioodil oli päevitatud nahk üks suur ei. Selleks, et portselani tooniga jume säilitada, sõid noored naised KRIITI, olenemata faktist, et see tekitas aneemiat või kloroosi. Hilisel 18ndal sajandil olid paljud Prantsuse eliidid nagu näiteks Marie Antoinette sõltuvuses perfektsest alabasteri jumest. See saavutati paksude kihtide valge puudriga, mis oli siis valmistatud kõigest alates valgest pliist kuni puuderdatud loomaluudeni. Selline puuder segati seejärel kas vaha, vaalarasva või taimeõliga.

 

3. Want to make your pupils look beautiful and enormous, like a drug addict hit on the head with a spanner? Belladonna, or deadly nightshade (that is clearly a name that indicates it's not meant for fun and games), was used by the Greeks as an eye-drop to make the pupils expand and look seductive. Atropine eyedrops are still used today, but in small doses, because too much can make you go blind.

_______________________

 

Kas tahad endale ilusaid, suuri pupille nagu kurikaga pähe löödud narkosõltlasel? Belladonna või teise nimega "surmav ööeliksiir" oli kreeklaste poolt kasutatud silmatilgad, mis moonutasid nende pupillid hiigelsuureks, see arvati olev vägagi võrgutav. Selliseid silmatilku kasutatakse tänapäeval väga vähestes kogustes, sest muidu võib pimedaks jääda!

 

 

4. Women of the past have used all sorts of crazy ingredients to “cure” things like freckles, from fresh urine to crocodile fat.

_____________________

 

Tänapäeval vägagi kauniks peetud tedretähne "raviti" paljude abivahenditega alates värskest uriinist kuni krokodillirasvani, sest et tedretähnid arvati olevat rõve haigus.

 

5. In the 18th century, England almost passed a law that allowed men to divorce their wives if they caught them wearing makeup. Can you even imagine that today?

___________________

 

18nda sajandi Inglismaal võeti peaaegu vastu seadus, mis lubas meestel oma naisest lahutada juhul kui naine kandis meiki! 

 

 6. Ever wondered how the massive white wigs of Marie Antoinette and 18th century women were maintained without hairspray? They were put up on a massive wooden frame, and held together with lard. Yep. Apparently, bear lard was quite common. Unsurprisingly, this led other animals to be very interested in them, and there are records of several women having miscarriages or shocks because rats and mice suddenly fell out of their 3-foot-high confections.

___________________

 

Olete kunagi mõelnud, kuidas hiigelsuured Marie Antoinette ja 18nda sajandi naiste parukad soengutes püsisid? Need kinnitati suurele puust raamiga ja koos hoidis seda rasv...karurasv kui täpne olla. Rasv aga meelitas ligi teisi loomi nagu rotid ja hiired. Seega kannatasid paljud naised shokkide või nurisünnituste käes pärast seda kui mõni hiir nende 3 meetri kõrgusest parukast välja hüppas. Jep...

 

YOU'RE WELCOME! X

 

 

 

Please reload

March 16, 2019

November 22, 2018

August 8, 2018

Please reload

Please reload