Build Your Own Sweet Potato!

July 4, 2016

I haven't published any food posts before, although I definitely am a good food junkie and love to cook and play around with tasty ingredients and recipes. My dad and grandma both have always been amazing chefs and I think I have inherited that love for cooking from them. So I thought why not try and write about it, after all I do try to make different yummies every day for my family, with James or to my friends. 

 

Yesterday I was browsing Instagram and found this account called @anettvelsberg. She is a food blogger and her pictures and food looks so scruptious, I couldn't resist trying out one of her recipes. I absolutely love sweet potatoes so the one I chose was those colorful stuffed sweet potatoes. So here it goes...

 

For one person you need:

 

1 sweet potato

half an avocado

2 slices of bacon

cherry tomatoes

goats cheese

half a lime

watercress, spinach or purple cabbage

butter

salt

pepper

_________________________________

 

Ma ei ole varem selliseid maitsvaid postitusi teinud, kuigi olen eluaeg armastanud süüa teha ja kokata. Minu vanaema ja ka isa on eluaeg väga head kokad olnud ja arvan, et olen ka neilt selle pisiku pärinud. Seegi mõtlesin, et ehk prooviks ka natukene sellest blogida, sest kes teab, võibolla hakkavad just sellised postitused kõige populaarsemaks osutuma. Vahet ei ole, kus ma parasjagu asun, olen alati katsetanud igasuguseid nämmasi asju valmis kokata ja jagada kas siis perega või Jamesiga või sõpradega.

 

Eile surfasin siis Instagramis ja leidsin kasutaja nagu @anettvelsberg. Ta on vist toidublogija ja minuarust olid tema retseptid ja fotod kõik lihtsalt suurepärased ja nii isuäratavad. Seega valisingi ühe välja ja hakkasin kohe katsetama. Tänane retsept on siis täidetud maguskartulid ehk pataadid, mis on minu ühed absoluutsed lemmikud! 

 

Vaja läheb(1 inimese jaoks):

 

1 pataat

1/2 avokaadot

2 viilu peekonit

kirsstomateid

spinatit, rukolat, vesikressi või lillat kapsast

1/2 laimi

kitsejuustu

või

sool

pipar

 

 

1. Prepare your sweet potatoes. To get a perfectly caramelised potato, pinch them with a fork a couple of times, place them on a rest, and put them into an 220C oven for 45 minutes. After 45 minutes, switch the oven off, but leave the potatoes there to cool down for 30 minutes.

__________________________________

 

1. Valmista oma maguskartulid ette. Perfektselt karamelsete kartulite jaoks, augusta need paar korda kahvliga ja seejärel aseta restile. Pane rest 220 kraadisesse ahju 45-ks minutiks. Peale 45 minutit lülita ahi välja, aga jäta kartulid ahju maha jahtuma.

2. Prepare the bacon. Place the bacon on a foil and in the oven under a 240C full grill. Keep an eye on it, until it's beautifully crisp and golden. Chop the avocado, cherry tomatoes and bacon. Crumble the goats cheese.

___________________________________________

 

2. Valmista ette peekon. Aseta peekonilõigud fooliumi peale ahjuplaadile. Ahi pane 240 kraadise grilli peale ja hoia silma peal, kuni peekon on ilus ja krõbe. Lõigu avokaado, peekon ja kirsstomatid. Mina kasutasin kitsejuustu võiet aga kui kasutad kitsejuustu, mida saab näppude vahel puistada, siis valmista ka kitsejuust. 

 

3. When the potatoes are done, half them and season with butter, salt and pepper.

____________________________

 

3. Kui kartulid on valmis, maitsesta või, soola ja pipraga.

4. Fill the potatoes with salad, avocado, bacon, cherry tomatoes and crumble the goats cheese on top. Squeeze some lime on top and enjoy!

 

4. Täida kartulid avokaado, salati, peekoni ja tomatitega. Puista peale kitsejuustu ja pressi peale pool laimi. Naudi!

 

 

 

Please reload

March 16, 2019

November 22, 2018

August 8, 2018

Please reload

Please reload