Beauty Secrets: Sauna

August 11, 2016

A sauna a week keeps the doctor away as my grandma used to say...This amazing invention by the Finnish is one of my favorite social activities and just happens to be the most powerful beauty weapon I know of.

 

In Estonia we are used with the sauna culture and sometimes maybe take it for granted. I've had my friends from England visiting me here for two weeks, which is why I haven't had time to post anything. Anyways, after taking them to the local spa, I realised how strange and unusual this is for them. And truthfully, the modern saunas are known everywhere, but the kind of culture and traditions we have, is something you can't find anywhere else than Scandinavia and the Baltics. 

 

My friend suggested me that I write about different types of saunas and benefits of this ancient tradition, because to be fair, if you have a sauna available nearby, and don't use it, you are really missing out, and here's why...

____________________________________

 

"Üks saun nädalas hoiab arsti eemal", ütles mulle alati minu vanaema, kes elab Soomes ja pani mind kõrgele saunalavale istuma juba väga väiksena. Saun on üks kõige ägedamatest sotsiaalsetest tegevustest ja juhtub olema ka üks kõige vanematest ilutraditsioonidest.

 

Eestis oleme nii harjunud sauna kultuuri ja -traditsioonidega, et mõnikord ei oskagi seda võibolla nii väga hinnata. Mind külastasid just sõbrad Inglismaalt, mis on ka põhjus, miks ei ole üldse siia postitanud viimati. Igaltahel, pärast külastust Estonia SPA-sse, sain aru kui imelik ja ebaharilik selline saunas kümblemine neile on. Modernseid sauni leidub paljudes kohtades ja kindlasti igas riigis, kuid selline kultuur nagu Baltikumis ja Skandinaavias, on ülejäänutele täiesti arusaamatu. 

 

Minu sõbranna soovitas mul kirjutada rohkem erinevatest saunadest ja sellest, kuidas see tervisele kasulik on, sest kui Sul juhtub mõni äge saun lähedal olevat ja Sa seda võimalust ei kasuta, siis jääd paljust ilma, ja siin siis miks...

 

 

Saunas Flush Toxins.

 

One of the ways the human body removes toxins from the body is through sweat. Profound sweating is a highly effective way to remove toxins the body might have absorbed in several ways. And, sauna does just that. In the intense heat sessions in sauna, a lot of sweating can be experienced, which helps flushing toxins from the body in a great way.

____________

 

Inimese keha väljutab mürki higistamise kaudu. Mürgid, mis tekitavad aknet, külmetusi, stressi, väsimust ja palju muud on täiestli ebavajalikud, sellepärast olekski tore kui neist lahti saaks. Selline ekstreemne higistamine nagu saunas, on super efektiivne viis oma kehast kõik ebavajalikud mürgid väljutada.

 

Saunas Help in Weight Loss.

 

Sauna therapy is a great way for weight loss, with minimal effort. During a sauna bath, the heart rate increases substantially due to the dry heat. Scientific calibrations suggest that a 20-minute session at around 170 degrees Fahrenheit burns over 500 calories. The body’s metabolism speeds up similar to the way it does from physical exercise and is a great method to maintain weight.

___________

 

Saunateraapia on suurepärane viis kaalulangetuseks, ja seda minimaalse pingutuse kaudu. Sellise kuiva kuumuse tõttu tõuseb konstantselt ka südamerütm, nii et 20-minutiline sessioon saunas võib kaotada umbes 500 kalorit. Sellepärast tunneme pärast sauna ka kohutavat nälga ja vedelikupuudust. Ainevahetus kiireneb samamoodi kui pärast 20-minutilist jooksu, nii et harjumus saunas käia on suurepärane viis kaalu hoida.

 

Saunas Cleanse your Skin.

 

 

After releasing all the toxins from your skin, take a cold shower to close the pores and keep it that way. It cleanses your face better than any product you can find from stores. My mum taught me a great tip to mix some ground coffee with olive oil and scrub my face with it after sauna. It's one of my ultimate beauty secrets and soon will be yours as well.

___________

 

Pärast sauna, kui kõik mürgid kehast on vabastatud, pese nägu külma veega, et poorid sulgeda. Nii puhastad oma nägu paremini kui ükskõik millise tootega poelettidelt. Mu ema õpetas mulle hea nipi segada kohvipuru oliiviõliga ja pärast sauna sellega oma nägu koorida, siiani on see üks parimatest ilunippidest mida tean.

 

Saunas Make Hair Look Great.

 

We have a special gland called the sebaceous gland on our scalp, which releases compounds that help condition and moisturize our hair. Spending some time in the sauna activates this gland, which will then release these useful compounds, thereby helping to make hair look great. There’s no need to spend a fortune on risky hair care products.

____________

 

Saunas käies vabanevad meie peanahas ühendid, mis aitavad juustel niiskust hoida ja pehmendada. Seega aitab saun ka kiharatel särada, nii et  miljonite juuksevahendite kasutamine on tegelikult täiesti ebavajalik.

 

 

 

My next post about saunas will be the different types of saunas and rituals used in them... X

 

 

 

 

 

Please reload

March 16, 2019

November 22, 2018

August 8, 2018

Please reload

Please reload