Wild Mushroom Risotto.

August 30, 2016

Risotto is one of my favorite Italian dishes right after pasta of course, besides that I absolutely love mushrooms. It's been quite a rainy summer and that only has one positive side to it-mushroom season is already here and I am taking a whole day to go and get a good mix of my favorite mushrooms. Yummy risotto for dinner!

 

Risotto on üks minu lemmikuid Itaalia roogasid kohe peale pastat otseloomulikult ja peale selle armastan ma ka absoluutselt kõiki seeni igas kuues. See suvi on olnud üsna jahe ja vihmane, mis tähendab vaid ühte positiivset asja - seenehooaeg on juba siin ja mina võtan kohe terve päeva, et minna metsa ja tulla tagasi hea korvitäie oma lemmikseentega. Nämma risotto õhtusöögiks!

 

These are some beautiful mushrooms from my local forest, I'm not sure what their names are in english, but I'm sure you can buy wild mushrooms from a fresh market in case you don't have such product in your local forest and if you are determined to find them.

 

Minu lemmikud on muidugi puraviud, pilvikud ja männiriisikad. Täna ei saanud ma küll kõige paremat saaki, aga risotto jagu vähemalt korjasin kokku jee.

I brushed all of the mushrooms and cut them into smaller pieces, some of the mushrooms need to be in the water for a while before frying them and others are fine going straight to the pan.

 

Puhastasin kõik seened väikese harjakesega, seejärel võta kaks kaussi ja kupata kõik seened peale kukeseente ja puravike vee all. Puravikud ja kukeseened võivad minna kohe pannile ilma kupatamata.

 

Simply take one big knob of butter, one big onion, some salt and pepper, and fry them all together with the mushrooms until nice and soft and most of all - tasty.

 

Võta üks suur lusikatäis võid, suur sibul, soolt ja pipart ning prae need koos seentega kuni pehmed ja maitsvad.

Now, this is my version of a good risotto, I wanted to make suitable for my english boyfriend, so I added bacon...honestly, best idea ever!

 

For risotto you need(4 people):

 

1 tablespoon of butter

400 g of risotto rice

200 ml of dry white wine or vermut

100 g frozen peas

5-10 slices bacon

100 g cream cheese

50 g parmesan

3 vegetable stock cubes

salt and pepper

basil leaves

 

Take a large pot, where all of your risotto will fit in to. On medium heat, melt the butter and fry the risotto rice for 2 minutes. Add the wine and let it simmer for 2 minutes. The start adding the vegetable stock dissolved in 1500 ml of water, always add as much so the rice is just about covered in it. Constantly stir and add the stock until the rice is cooked and the consistency is nice and creamy, but still quite liquid. 

 

Add cream cheese, parmesan, salt and pepper and stir in the mushrooms and peas(make sure you fry the peas in some butter before). Slice the bacon into small strips and put under a grill of 230C until it's nice and crispy. Stir in the bacon and your dish is ready to be served topped with some more pepper and basil leaves.

Nüüd siis minu versioon heast risottost, ma tahtsin lisada sellist krõbedust, sest risotto on väga pehme ja vedel, seega lisasin lihtsalt palju krõbedat peekonit...parim idee üldse!

 

Risotto jaoks on vaja(4 inimest):

 

1 supilusikas võid

400 g risotto riisi

200 ml kuiva valget veini või vermutit

100 g külmutatud herneid

5-10 lõiku inglise peekonit

100 g merevaiku

50 g parmesani

3 juurvilja puljongikuubikut

soolt ja pipar

basiiliku lehti

 

Võta üks suur pott, kuhu kõik risotto ära mahuks. Sulata potis suur lusikatäis võid ja prae läbi risotto riis umbes 2 minutit. Seejärel lisa vein ja lase kaane all seista umbes 2 minutit. Nüüd võid hakata lisama 1500ml vees lahustatud puljongit. Lisa vaid niipalju, et riis oleks puljongiga kaetud, pidevalt segades lisa väikeste portsudena sisse ka ülejäänud puljong, kuni riis on valmis ja teksuur mõnus ja kreemine.

 

Lisa sisse merevaik, parmesan, seened, soola ja pipart. Lõika peekon ribadeks ja aseta 230 kraadise grilli alla kuni krõbe ja pruun. Sega sisse ka peekon ja herned(herned sulata enne ja prae läbi natukese võiga). Nüüd on Sinu risotto valmis serveerimiseks. Puista peale ka natukene basiilikut ja pipart. Naudi!

 

 

Please reload

March 16, 2019

November 22, 2018

August 8, 2018

Please reload

Please reload